Uroginecologia, Obste­trícia i classes pre-part

Rehabilitació del sòl pèlvic i classes pre-part

Young pregnant woman touching her belly sitting on a fitness bal compress_shutterstock_69097156 compress_shutterstock_78585787

El sòl pèlvic és un conjunt de músculs, lligaments i nervis que sostenen les vísceres pèlviques: bufeta, matriu i recte. Cal mantenir-lo en un bon to muscular per evitar descensos d’aquests òrgans.

Alguns factors que debiliten el sòl pèlvic són: l’embaràs i el part, la menopausa, la debilitat de la musculatura abdominal, la cirurgia ginecològica o abdominal, determinades pràctiques esportives, lúdiques o laborals, l’estrenyiment. Aquests factors comporten diferents símptomes com: la incontinència urinària i disfuncions vesicals, la incontinència de gasos i fecals, els prolapses viscerals (rectocele, cistocele, uretrocele) o disfuncions sexuals (vaginisme, anorgàsmia).

L’objectiu del tractament és modificar i corregir els factors que han demostrat ser els causants de la patologia mitjançant:

• Electroestimulació (abdominal, vaginal o rectal):facilita la propiocepció o presa de consciència del sòl pèlvic, així com la seva contrac-ció actuant sobre fibres musculars.

• Gimnàstica Abdominal Hipopressiva ©:sèrie d’exercicis actius dirigits a potenciar el sòl pèlvic. Aquest treball es realitza en hipopressió, o sigui anul·lant la pressió que exerceixen els abdominals sobre el sòl pèlvic.

• Teràpia manual (massatges, estiraments, mobilitzacions).

• Biofeedback: té com a objectiu que el pacient indentifiqui quina musculatura ha de contraure i relaxar, transformant una contracció voluntària en una senyal visual.

• Cinesioteràpia: exercicis perineals anomenats exercicis de Kegel.

• Exercicis propioceptius i respiratoris.

• Calendari miccional i modificació de la conducta.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s