Magnetoteràpia

La magnetoteràpia és una disciplina de la fisioteràpia definida com l’art i la ciència del tractament de lesions i malalties mitjançant l’aplicació de camps electromagnètics pulsàtils (CEMP) de gran superfície i de baixa freqüència, la finalitat del qual és la de regenerar i curar els teixits exposats. És una teràpia física moderna, natural, indolora i no invasiva que s’utilitza com a complement en els tractaments de fisioteràpia i rehabilitació.

magnetoterapia

Quan s’aplica l’alta freqüència amb efectes terapèutics, predomina el camp elèctric (producció de calor). La Magnetoteràpia Pulsàtil aprofita l’efecte biològic del component magnètic amb mínima actuació de l’efecte tèrmic. Quan es van comprobar els efectes terapèutics dels camps magnètics es va comprobar també que en la baixa freqüència, al contrari que l’alta freqüència, el camp magnètic és molt més intens que l’elèctric. Actualment la freqüència empleada en l’aplicació de camps magnètics amb finalitat terapèutica és d’1 a 100 Hz i les intensitats van de 5 a 100 Gauss.

Aquesta tecnologia està especialment indicada per: dolors osteomioarticulars, artrosis, artritis o dolors de les articulacions o de la columna vertebral, ciàtica, lumbàlgia, nervis oprimits, malaltia de Bechterew, reumatisme, endoprotesis, estats postoperatoris, fractures, túnel carpià, colze de tenista, dolor postamputació, prostatitis, isquèmia de les extremitats, tinitus, cama diabètica, úlcera varicosa, disfunció cerebral de nens i adults, polineuropatia, paradentosis, fatiga muscular, regeneració, relaxament.

Les contraindicacions relatives són: tuberculosis, embaràs, marcapassos, micosis, hemorràgies, estats de pre-infart i hipotensió. Com a contraindicacions absolutes tenim: embòlia, claudicació intermitent, angiopatia diabètica, angina de pit, insuficiència coronària.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s